Η ΜΕΝΤΩΡ, ιδρύθηκε το 1988 με έδρα την Θεσσαλονίκη και είχε ώς αντικείμενο εργασιών την εφαρμογή της πληροφορικής στις επιχειρήσεις. Σήμερα, μετά απο 22 σχεδόν χρόνια στον κλάδο της πληροφορικής, είναι μία σύγχρονη εταιρία, με ισχυρή και πολύπλευρη τεχνογνωσία στην μηχανογράφηση και μηχανοργάνωση των σύγχρονων επιχειρήσεων.

 

 

Οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρία, είναι:

 

· Εμπορίας συστημάτων Η/Υ

 

· Μελέτη και εγκατάσταση δικτύων (LAN / WAN)

 

· Κατασκευή σύγχρονων μηχανογραφικών εφαρμογών.

 

· Εγκατάσταση και παραμετροποίηση εφαρμογών τρίτων στα πλαίσια συνεργασιών με άλλες κατασκευάστριες εταιρίες.

 

· Παροχή υπηρεσίων ολοκληρωμένης υποστήριξης σε όλα τα παραπάνω.

 

 

Η κατασκευή εφαρμογών λογισμικού, από όλα τα παραπάνω, ήταν ανέκαθεν ο τομέας είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον της, παρουσιάζοντας νέα προϊόντα που έχουν συγκεντρωμένη την τεχνογνωσία χρόνων , σε συνδυασμό με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά τα εργαλεία ανάπτυξης. Από το 2000 και μετά η βασική πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών βασίστηκε αποκλειστικά σε εργαλεία της Microsoft.

 

Την τελευταία πεντατία έγινε προσπάθεια δημιουργίας συνεργασιών με άλλες εταιρείες (μικρές και μεγάλες), προσπαθώντας να είμαστε πάντα σε θέση να παρέχουμε τη βέλτιστη και τεχνολογικά αρτιότερη λύση στον πελάτη μας. Ετσι η εταιρία μας συμμετέχει στο HP Preffered Partner Program, από την δημιουργία του προγράμματος μέχρι σήμερα, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη της HP Hellas και παρέχοντας εξειδικευμένες λύσεις στους πελάτες μας.

 

Ανήκει στην κοινότητα των Microsoft Small Bussines Specialist ,και είναι Reseller της Microsoft.

 

Συμμετέχει στα προγράμματα Microsoft Action Pack Subscription program καθώς και στο Microsoft Empower for ISVs Initiative (“Empower”) Program. To πρώτο αφορά τη γνωριμία με τα προϊόντα της Microsoft, μέσω της χρήσης τους, γιά τους μεταπωλητές των προϊόντων αυτών. Το δεύτερο αφορά την παροχή όλης της πλατφόρμας εργαλείων ανάπτυξης εφαρμογών της Microsoft σε εταιρίες κατασκευής λογισμικού.

 

Κατέχοντας 4 πιστοποιήσεις ανήκει στο δίκτυο των Gold Partners της εταιρίας Entersoft ΑΕ με εξειδίκευση στα Entersoft ERP, CRM και ECOM.

 

Συνεργάζεται με την εταιρεία Data Ways AE για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας δικτύων αλλά και προηγμένες υπηρεσίες IP τηλεφωνίας.

 

Είναι επίσης ενεργό μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος.